Oljedirektoratet oppfordrer rettighetshavere i Statoil- opererte utvinningstillatelser til å støtte Statoils planer om å ta i bruk en ny riggtype, kategori B-rigg, som er spesialtilpasset vedlikehold av havbunnsbrønner.

Det fremgår av en melding fra Oljedirektoratet onsdag.

”I et brev som er sendt til de aktuelle selskapene påpekes det at utvinning fra felt i produksjon er et viktig satsingsområde for Oljedirektoratet. En økende andel av oljeproduksjonen på norsk sokkel kommer fra havbunnsbrønner, og antallet brønner øker. Oljedirektoratet har registrert at det kan være utfordrende både å bore nye sidesteg fra havbunnsbrønnene og å drive vedlikehold”, heter det i meldingen.

Bedre rigg
Statoils kategori B-rigg er permanent utstyrt for kabel, kveilerør og tynnhullsboring og er spesialtilpasset brønnintervensjonskampanjer. En slik rigg kan brukes på flere felt med havbunnsbrønner. 

”Bruk av en slik rigg vil bidra til å bedre riggkapasiteten, øke antallet havbunnsbrønner og dermed øke utvinningen fra havbunnsbrønner”, skriver Oljedirektoratet.

I brevet til rettighetshaverne ber Oljedirektoratet selskapene om å støtte Statoils prosjekt eller å presentere alternative tiltak eller prosjekter som kan gi tilsvarende effekt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.