Ingers Superrug og Ingers Lavkarbo har blitt store salgssuksesser i Norge, og gjort grunderen Inger Kløkstad fra Tønsberg rik.

Men nå har det blitt kamp om de samme smulene etter at butikkjeden ICA lanserte sine egne brød kalt Superrug og Lavkarbo, skriver Tønsberg Blad.

Kløkstad har selv utviklet brødoppskriftene på kjøkkenet hjemmet, og mener ICA har begått simpelt tyveri av hennes mønsterbeskyttede brød.

– På brødposene bruker ICA og Rimi til og med samme type bokstaver som jeg har valgt til mine brød, sier Kløkstad til Tønsbergs Blad.

  Nå har hun valgt å engasjere advokat - og bedt retten om midlertidig forføyning for å stanse Ica og Rimis salg av det hun mener er kopier.

– Jeg har kommet til at jeg ikke har annet valg enn å kjempe for det jeg har utviklet og bygget fram selv, sier Kløkstad til avisen.

- Superrug er ikke et varemerke
ICA avviser at de har gjort noe galt.

«Superrug er ikke et varemerke, men en betegnelse. Poenget med betegnelsen «superrug» er å indikere at brødet inneholder vesentlig mer rug enn tradisjonelle rugbrød.»., skriver ICA i en epost til Tønsbergs Blad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.