Terje Tinholt, megler og partner i Nordvik & Partners, mener dagens ungdom har stadig høyere krav uten at de selv jobber for godene, skriver Dagens Næringsliv.

Tinholt sier de ser en økende andel foreldre som ønsker å kjøpe leilighet til sine barn, dels for å hjelpe dem og dels for å plassere penger. Det har lenge gått mye i små leiligheter, men de ser stadig at foreldre kjøper større og større leiligheter til barna sine.

- Enorme lister med krav
- Ungdom i dag har helt andre krav enn før. Unge i dag er kresne, både i forhold til beliggenhet og standard. Vi ser ofte enorme lister med krav fra unge som er godt vant hjemmefra, sier Tinholt til DN.

Mikael Menti, daglig leder og partner i Ihus avdeling Majorstuen, sier at det er veldig vanlig at dagens ungdom får hjelp av sine foreldre til boligkjøp. Han antar at hele 90 prosent av de under 25 år er avhengig av at foreldre kjøper leilighet, stiller som kausjonister eller bidrar med sidesikkerhet.

- Krever høy lønn uten innsikt
Tinholt sier at vi i dag har en kultur med fokus på å ha det bedre, kreve høyere standard, og å stille høyere krav - mye fordi vi også har muligheten til det.

- Dette ser vi klart på mange av de unge som ansettes i dag. Det er utrolig mye lat ungdom der ute, og det er mye vanskeligere å finne gode kandidater enn for fem år siden. De krever høy lønn uten å ha noen innsikt i, eller forståelse for hva det vil si å jobbe hardt for pengene, sier han.

Tinholt synes at unge i dag hadde hatt godt av å jobbe litt mer for pengene og godene.

Les også: - Norsk ungdom har ingen respekt for arbeidsgiver


<b>- Noe har gått tapt</b>

Superoffice skyr vestkant-soss (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.