Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Tirsdag avholdes NHOs årskonferanse med tittelen Verdien av arbeid. Her NHO-sjef Kristin Skogen Lund Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Tirsdag avholdes NHOs årskonferanse med tittelen Verdien av arbeid. Her NHO-sjef Kristin Skogen Lund Foto: Skjalg Bøhmer Vold les mer

Kommentar

NHOs (og vår alles) nøtt

Arbeidsgivere vil helst la supereffektive roboter overta jobbene, mens politikere og organisasjoner dytter på for inkludering av selv de uproduktive blant oss. Kan det gå opp?

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Den gode nyheten er at arbeidsgivere er veldig positive til å inkludere flere med hull i cv-en, sa NHO-sjef Kristin Skogen Lund på pressekonferansen mandag om årets NHO-konferanse. Den har tittelen «Verdien av arbeid».

Det spørs om jobbsøkere med rufsete papirer opplever det helt sånn. Eller alle de andre som på annen måte stiller med feil alder, kjønn, etnisitet, personlighet, helsetilstand eller kompetanse i et tiltagende krevende arbeidsmarked.

Skogen Lund har rett i én ting: En positiv holdning blant arbeidsgivere er nødvendig. Men det er dessverre langt fra tilstrekkelig. Inkludering må også finne sted i virkeligheten. Her har NHO heldigvis skaffet seg litt drahjelp fra en rapport signert forskerne Manudeep Bhuller og Katrine V. Løken, bestilt for anledningen.

Bare siden 2008 er antall sysselsatte (personer med en form for inntektsgivende arbeid) blant 15–74 åringer i landet, sunket med 7,8 prosent, til 67,1 prosent. Flere eldre kan bare forklare halvparten av økningen, og andelen under utdannelse har holdt seg relativt stabil. Tallet på uføretrygdede og folk som oppgir at de er i «annen aktivitet» har derimot steget.

Bhuller og Løken kommer med konkrete anbefalinger til politiske tiltak for å øke sysselsettingen, basert på forskning fra inn- og utland. Disse inkluderer blant annet:

  • Innføring av jobbskattefradrag, det vil si gi skattelette til de lavest lønnede. Dette har vist seg å vippe ikke-sysselsatte over i arbeid, blant annet i Sverige og USA.
  • Lønnstilskudd til bedrifter. Ifølge en studie (Westlie 2008) er dette det mest effektive tiltaket for å få sysselsatt arbeidstagere med nedsatt arbeidsevne. Også utdannelse og reell arbeidstrening har effekt. Skjermet arbeidspraksis derimot, påvirker ikke fremtidig sysselsetting i det hele tatt.
  • Økt gjennomføring i høyere utdannelse. I Norge er utdannelse relativt billig og lite risikabelt, likevel ligger vi under OECD-snittet. Forskerne anbefaler blant annet mer bruk av «turbostipend» for å få studenter raskere gjennom kvernen og ut i produktivt arbeid.
  • Vurdere endringer i sykelønnsordningen slik at arbeidstagere også tar en del av byrden, og at arbeidsgivere tar en større andel enn i dag.

Arbeid er ifølge NHO-sjef Skogen Lund en trippelvinner: Bra for samfunnet, bra for bedriftene og bra for individet. Dessuten står arbeidskraften for tre fjerdedeler av verdiskapingen. Små endringer i sysselsettingen, kan derved få store konsekvenser for samfunnsøkonomien. Men mens arbeidslinjen mer enn noen gang er rådende gospel blant politikere og arbeidslivsorganisasjoner, dytter andre megatrender i motstridende retninger.

Teknologiutvikling, globalisering og automatisering av enklere jobber, stiller stadig høyere krav til arbeidssøkere. Det gir grunn til å tro at folk med «hullete CV-er» får det tøffere enn noen gang fremover, uansett hvor mye omsorg for deres ve og vel som trekkes frem på konferanser eller i nyttårstaler. Mens politikerne ser den samfunnsøkonomiske nytten ved at for eksempel funksjonshemmede tar i bruk sin «restarbeidsevne» fremfor å være 100 prosent trygdet, jobber ledere og eiere i det private næringsliv for harde livet med å utvikle teknologi som gjør arbeidskraft av kjøtt og blod mest mulig overflødig.

En suksessfaktor ved årets NHO-konferanse kan være om den bidrar til å gjøre det litt lettere å ha begge disse tankene i hodet på en gang. For i dette paradokset står utfordringene og dirrer.(Vilkår)

Meninger NHO Arbeidsliv Kristin Skogen Lund NHO-konferansen Robotisering Kommentar
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.