Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Innlegg

Overdrevet om matte og logikk

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I Dagens Næringsliv 15. januar kan vi lese at det «å kunne skrive et språk som datamaskinen forstår, blir like viktig som å lære å lese bokstaver», en uttalelse fra Jan Grønbech, norgessjef i Google. Norgessjefen i konsulentselskapet McKinsey, Martin Bech Holte, sier seg enig.

De to bekymrer seg for om nordmenn tilegner seg nok teknologisk kunnskap i grunnskolen. De mener utfordringene starter allerede ved barn i seksårsalderen. Grønbech mener vi må få koding og programmering inn i grunnskolen», og Bech-Holte uttaler: «All koding er basert på logikk og matematikk. Det ligger til grunn for alt. Og der er vi ikke i nærheten av der vi bør være», mens Grønbech uttaler at vi «går inn i en verden som kommer til å være 100 prosent styrt» av matematikk og logikk.

Det er helt sikkert viktig, blant annet av hensyn til norsk næringslivs konkurranseevne i fremtiden, at utdannelsen i matematikk og logikk i Norge blir styrket på alle nivåer. Det vil også være hensiktsmessig at koding av datamaskiner kommer inn allerede i grunnskolen. Men betydningen av matematikk, logikk og koding blir sterkt overdrevet i uttalelsene fra de to nevnte norgessjefene.

Det er helt sikkert at vi ikke kommer til å gå inn i en verden som vil være 100 prosent styrt av matematikk og logikk, slik Grønbech gir uttrykk for. For eksempel kommer FN, som spiller en svært viktig rolle i verden, ikke til å være 100 prosent styrt av matematikk og logikk. Tilsvarende gjelder også for internasjonal handel, bedriftsledelse, jus, medisin, psykologi, kunst, kultur, humaniora osv.

Dagliglivet til enkeltmennesker kommer i fremtiden heller ikke til å bli i nærheten av 100 prosent styrt av matematikk og logikk, selv om matematikk, logikk og koding kommer til å bli stadig viktigere.(Vilkår)

Meninger Innlegg
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.