Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Lambrecht Wessels i Norsk Folkehjelp mener mer av innsatsen må gjøres i nærområdene.
Lambrecht Wessels i Norsk Folkehjelp mener mer av innsatsen må gjøres i nærområdene. les mer

Flyktninger

For lite hjelp til syriske flyktninger

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Flere har i løpet av våren hevdet at det ikke er noen motsetning mellom å ta imot flere syriske flyktninger til Norge og å bidra mer for å hjelpe syriske flyktninger i nærområdene. Avtalen på Stortinget om Syria-flyktningene bekrefter at det var feil.

Det er prisverdig at samtlige partier – også Fremskrittspartiet – har uttrykt at de mener Norge må bidra mer i forbindelse med flyktningestrømmen i og ut av Syria. Dessverre ble måle­stokken for innsatsen definert som hvor mange syrere Norge tar imot.

Hente syriske flyktninger til Norge eller ikke?

Dersom denne saken ble lagt ut til folkeavstemining i dag, hvordan ville du da stemt?

Se resultat


Situasjonen i Syrias naboland er desperat. FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) har gjentatte ganger advart om alvoret. UNHCR mener det trengs 35 milliarder kroner. Verdenssamfunnet har til nå bidratt med snaut åtte.

Den store politiske viljen på Stortinget for å hjelpe syriske flyktninger ble satt inn på å presse frem et så høyt tall som mulig for hvor mange som skal få komme hit. For å få det til å se så høyt ut som mulig, er innsatsen spredt ut over både i år, neste år og 2017. Og den loves med forbehold. Men behovet for hjelp til tak over hodet, mat, helse­hjelp og skole for flyktningene i nærområdene er nå.

I avtalen økes det norske bidraget til nærområdene med 250 millioner kroner. Dermed blir det totalt 1,25 milliarder i år. Og de ekstra pengene hentes fra andre poster på bistandsbudsjettet. Det er verdens fattige som er invitert på dugnad.

Flyktningehjelpen og Norsk organisasjon for asylsøkere er skuffet over at Norge ikke øker innsatsen i nærområdene mer. De hadde håpet på en milliard ekstra. Det hadde vært på sin plass. Dessverre bidro de samme organisasjonene til å gjøre mottak av flyktninger i Norge til hovedsaken.

Det viktigste ble ikke å hjelpe flest mulig, men å hente flest mulig hit.

Les hele avisen

 

Se også:

Vil ikke ta imot 10.000 kvoteflyktinger fra Syria:

 

Les også:

Illegale innvandrere bak rattet på Postens Bring-biler

Politirazzia hos rå melkebonde etter artikkel i DN

Leder Leder Politikk Syria Flyktninger
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.