I en ny meningsmåling får de rødgrønne partiene flertall på Stortinget uansett om Arbeiderpartiet samarbeider med SV, MDG, Rødt og Sp eller om de inngår samarbeid med Sp og KrF.

Uansett hvilken av disse konstellasjonene Arbeiderpartiet skulle velge å inngå i, ville det utgjort et flertall med 85 mandater på Stortinget dersom meningsmålingen som Norstat har laget for NRK var et valgresultat.

– Det er veldig hyggelig med flertall, men det er et jevnt løp. Jeg tror det blir spennende fram til 2017, sier Trond Giske, nestleder i Arbeiderpartiet.

Arbeiderpartiet får den største fremgangen i målingen og får en oppslutning på 34,5 prosent (+2,4). Høyre går samtidig mest tilbake og får 21,5 prosents oppslutning (-2,8).

– Dette er en litt for dårlig måling for oss, men vi har hatt mange vanskelige saker i innspurten på Stortinget. Jeg tror vi kommer sterkere tilbake, sier statsminister og Høyre-leder Erna Solberg.

Hun innrømmer at saker som kommunesammenslåing, flypassasjeravgift og asylinnstramming kan være årsak til nedgangen.

For de øvrige partiene er det mindre endringer. Frp får 16,6 prosent (+1,5), KrF 4,8 (-0,5), Venstre 4,2 (-1,1), MDG 2,8 (+0,3), Senterpartiet 7,1 (0,6), SV 4,2 (-0,9) og Rødt 1,8 (-0,6).

Også en meningsmåling TV 2 offentliggjorde mandag ga rødgrønt flertall.

Les også: Tror Stordalen har fått solstikk

- Vi spår ikke tilbakeslag og krakk. Men det er en risiko som bygger seg opp

Kjøper seg opp i krisebedrift


Se DNtv:

Dette lager stjernekokkene når de er lei av å lage mat:

Dette lager stjernekokkene når de er lei av å lage mat
Pasta Carbonara er Michelin-kokk Sven Erik Renaas nødløsning når han er lei av å lage mat. Hemmeligheten for å forvandle de enkle ingrediensene til en perfekt pastarett ligger i teknikken, ikke arbeidsinnsatsen.
00:53
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.