– Takk til Vladimir Putin for å rekke ut en hånd og snakke med meg på telefon i dag, lyder teksten i en Instagram-melding Elton John la ut mandag kveld, akkompagnert av et bilde av Putin.

– Jeg ser fram til å møte deg ansikt til ansikt for å diskutere de lesbiskes, homofiles, biseksuelles og transseksuelles stilling i Russland, skriver han videre.

Ledelsen i Kreml har ikke bekreftet at Putin ringte Elton John, og en talsmann for den 68 år gamle homofile popartisten vil heller ikke utdype hva de to snakket om.

Det var i et intervju med BBC i helgen at Elton John utfordret Putin og fortalte hva han gjerne skulle ha sagt til den russiske presidenten.

– Jeg ville sagt «kom igjen, homofile er ikke problemet», sa han.

Putin undertegnet i 2013 en kontroversiell lov som forbyr promotering eller framvisning av homoseksualitet foran mindreårige. I Russland er likekjønnet ekteskap forbudt, og homofobi er utbredt.

Dette forarger Elton John, som selv har adoptert to barn med sin mann, den canadiske filmskaperen David Furnich.

– Jeg liker russerne. Da jeg dro dit i 1979 ble jeg overrasket over hvor vennlige, snille og herlige de var, sier John.

Les også:- Vi er heldige som har rente å kutte

Professor om Miljøpartiet de grønnes politikk: - Tragikomisk

Carlsberg tilbakekaller øl i Sverige

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her besvimer BMW-sjefen på scenen:

Her besvimer BMW-sjefen på scenen
Det ble dramatisk da den nye BMW-sjef Harald Kruger møtte pressen i Frankfurt for å snakke om de nye bilmodellene. Plutselig besvimer han før han blir geleidet bort fra scenen.
00:28
Publisert: