Politimyndigheter i Østerrike, Hellas, Sverige og Storbritannia deltok i aksjonen som var koordinert fra Hellas. Målet var å pågripe en gruppe personer som er mistenkt for å stå bak menneskesmugling til EU, skriver Europol i en pressemelding.

De identifiserte pågrepne er i hovedsak fra Syria og Hellas, men det skal også være snakk om palestinere, heter det videre. Syv personer i pågrepet i Østerrike, 13 i Hellas, to i Sverige og én i Storbritannia.

Gruppen er mistenkt for å ha smuglet irregulære migranter, i hovedsak syrere, fra Tyrkia, for deretter å ha sørget for deres transport fra Hellas til andre EU-land ved hjelp av den såkalte Balkan-ruten til Nord-Europa. Det kriminelle nettverket skal også ha sørget for falske identitetspapirer og bolig.

Ifølge Europol mistenkes gruppen for å ha smuglet inn rundt 100 personer daglig og skal ha vært aktiv siden 2013. Gruppen skal ha tatt inn rundt 10 millioner euro på virksomheten, ifølge etterretningsinformasjon.

Mannen som anses som lederen av nettverket ble arrestert i Liverpool. Han skal ha bodd i andre europeiske land tidligere, skriver Europol.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.