Genève, Sveits: Tradisjonen tro vartet Volkswagen Gruppen opp med et relativt påkostet show kvelden før bilutstillingen i Genève åpner for pressen. Og innimellom alt snakket om hvor miljøvennlig bilprodusenten opptrer, og alt sosialt engasjement med skoler for barn og sol- og vannkraft som driver fabrikkene verden over, kom det også en og annen bilnyhet.

I år kom den mest spennende og kanskje vågale nyheten fra nisjemerket og luksusprodusenten Bentley.

Rullende inn på podiet kom nemlig Bentley med sin første suv. Og det var en suv i skikkelig Bentley-ånd. Gigantisk stor, overdådig luksuriøs og med så mye treverk og skinn, stod den definitivt i skarp kontrast til alt snakket om CO2-utslippskutt og grønne verdier.

Hos Bentley er nemlig alt ved det gamle. Under panseret på den gigantiske firehjulstrekkeren sitter det selvfølgelig en W12-motor på seks liter. Den skal kunne yte 600 hestekrefter hevder Bentely i pressemeldingen, som riktignok insinuerer at det også kan være aktuelt å sette inn de mindre V8-motorene som de nettopp har utviklet.

 

Innvendig går det i en kombinasjon av lyst skinn og mørkere tre, i en nær hallik-aktig utførelse. Baksetet er laget for to, tross den ruvende størrelsen, og i bagasjerommet er det et eget lite oppbev#229srom for et spesialtilpasset picnic-sett. Rikfolk nyter da lunsjen sin ute, må vite.

Modellen er dessverre kun et konsept, og har derfor også det noe intetsigende navnet EXP 9 F. Men Bentley sier publikumsreaksjonene her i Genève vil avgjøre om bilen kan komme i produksjon om kanskje tre års tid.

Da kan du i hvert fall smile overbærende til hyttenaboens Cayenne i det du suser forbi ham på vei opp til Geilo for helgen. Dette blir neppe noe for hvermannsen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.