I løpet av sommeren har ytterligere to ledere måttet forlate jobbene sine og antallet sjefer i Orkla som har måttet takke av er oppe i 13, skriver Dagens Næringsliv.

Da Åge Korsvold kom inn som midlertidig konsernsjef i mai ifjor var målet å rendyrke Orkla som merkevareselskap.

Siden da er Borregaard børsnotert, Rec er solgt, det meste av aluminiumsselskapet Sapa er fusjonert med Hydro, mens røttene i Trøndelag, Chr. Salvesen & Chr. Thams, er solgt til tidligere konsernsjef Bjørn Wiggen.

Med det er omsetningen halvert, og snart også antall ansatte. Inn har Jordan og Rieber kommet for over syv milliarder kroner.

Av en konsersledelse på seks er det bare juridisk direktør Karl Otto Tveter som er tilbake. Han var relativ fersk på laget og kom inn i februar ifjor. De andre ble kastet.

I løpet av vinteren og våren ble også sjefene i Nidar, Sætre, Kims og Lilleborg bedt om å pakke sakene sine. De var alle tidligere stjerner i Orkla med årelang erf#229 i merkevarebygging.

I løpet av sommeren har ytterligere to måttet gå, HR-direktør Audun Langli og HR-sjef Kjetil Erikstad. Ingen av dem vil kommentere bakgrunnen for at de har sluttet. De fleste som har fått beskjed om å gå, har vært over 20 år i konsernet, skriver Dagens Næringsliv.

Igår gikk det ut melding internt i Orkla om at økonomidirektør Harald Ullevoldsæter slutter etter 17 år for å bli finansdirektør i kjøttvareprodusenten Nortura. Dermed er det snart ingen tilbake av den tidligere ledelsen for Orkla Brands, som ble ledet av Torkild Nordberg.

– Vi har forenklet organisasjonen og redusert antall ledergrupper, og den naturlige konsekvens av dette er at noen ledere må slutte. Det er alltid trist å miste gode kolleger, men det er kommet mange flinke ledere inn i Orkla, sier Håkon Mageli, konserndirektør med ansvar for kommunikasjon i Orkla.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.