Spørsmålet er om de to kan gjøres erstatningsansvarlig gjennom sitt styreansvar for at leilighetene ikke er betalt, skriver Finansavisen.

Klesimportør Hans Gunnar Nørstrud og tannlege Joachim Scott Erenius kjøpte gjennom sine selskaper leiligheter i prosjektet for videresalg. Da leilighetene ikke ble solgt, klarte selskapene ikke å gjøre opp for leilighetene.

- Sakene mot Nørstrud og Eernius er erstatningssøksmål og handler om styreansvar. Krystallen Eiendom gjør gjeldende at de saksøkte har pådratt sine respektive selskaper forpliktelser som selskapene ikke hadde mulighet til å gjøre opp sier advokat Sveinung O. Flaaten i Hjort som representerer utbyggerne.

Rettsfloker i kø
Krystallen-utbyggingen har etterhvert utviklet seg til et mareritt for utbyggerne, kjøperne og det norske rettsvesenet. Før jul forlikte eiendomsmegler Poppe & Co med Krystallen Eiendom.

Arne Fredly og hans samboer, som hadde kjøpt en rekke leiligheter i prosjektet har også kommet til enighet med utbyggerne. I tillegg til erstatningssaken er en annen sak anket inn for lagmannsretten etter at en kjøper tapte første rundt i tingretten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.