Agbami-feltet utenfor kysten av Nigeria, der StatoilHydro har en eierandel 18,85 prosent, er kommet i produksjon.

Feltet forventes å nå en platåproduksjon på 250.000 fat olje per dag i slutten av 2009. De samlede feltreservene anslås til omkring 900 millioner fat oljeekvivalenter, ifølge StatoilHydro.

Operatøren Chevron har en feltandel på 68,15 prosent, mens Petobras eier de resterende 13 prosent.

– Dette er en svært viktig milepæl for StatoilHydro. Vi har arbeidet i Nigeria i 15 år med dette bemerkelsesverdige prosjektet, og det er meget tilfredsstillende å komme i drift, sier Thore E. Kristiansen, direktør for INT South Atlantic.

– StatoilHydro forventer en egenproduksjon fra Agbami på 44.000 fat per dag i platåperioden. Dette er et betydelig bidrag til vår samlede internasjonale produksjon, tilføyer han.

I Nigeria siden 1992
StatoilHydro har vært representert i Nigeria siden 1992, da landet åpnet opp sine dypvannslisenser.

StatoilHydro i Nigeria er i dag operatør for to dypvannslisenser, OML 128 og 129, der sistnevnte inneholder gassfunnene Bilah og Nnwa.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.