Oslo: 2015 var det mest dødelige terroråret i Europa på nesten et tiår. Det viser den årlige terror- og risikoundersøkelsen utført av forsikringsselskapet Aon.

Undersøkelsen viser at terrorfaren i Europa har økt, etter terroren i Paris og trusselen fra IS og hjemvendte Syria-krigere. Aon viser også til økt risiko i forbindelse med flyktningkrisen.

Undersøkelsen til forsikringsselskapet Aon viser at terrorfaren i Europa har økt etter terroren i Paris 13. november 2015. Her utenfor det terrorrammede konsertlokalet Bataclan. Foto: François Ois Guillot/AFP/NTB Scanpix
Undersøkelsen til forsikringsselskapet Aon viser at terrorfaren i Europa har økt etter terroren i Paris 13. november 2015. Her utenfor det terrorrammede konsertlokalet Bataclan. Foto: François Ois Guillot/AFP/NTB Scanpix (Foto: Afp)
 

Rent konkret har Aon oppjustert terrornivået i tre europeiske land: Sverige, Belgia og Bosnia-Hercegovina. I de to førstnevnte er det IS og islamister som utgjør den største trusselen, mens det i Bosnia er tegn til radikalisering i den tradisjonelt moderate muslimske befolkningen. I Europa er de fleste terrorangrepene rettet mot tilfeldige sivile, som i Paris og Brussel. Ikke mot politi, militære eller andre myndighetsrepresentanter, slik det ofte er tilfellet andre steder i verden.

Europeiske og vestlige turister og sivile er også mål for terrorangrep – oftest fra IS – i land som Tunisia og Egypt. Selv om terrorrisikoen i Europa har økt, minner Aon på at terrorangrep i Vesten står for rundt én prosent av den globale terroren.

Les hele avisen her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.