Topshop planla å flytte inn på Karl Johan i Oslo våren 2011 - men har så langt blitt stanset av navnetrøbbel.

Motegiganten havnet nemlig i en bitter navnestrid med den bergenske kjøpmannen Baljinder Singh Pandher. Navnekonflikten kan stoppe hele inntoget til Topshop i Norge, siden Pandher gjennom selskapet Classic AS sitter på rettighetene til varemerket Topshop og allerede selger klær merket Topshop i forretninger i Bergen, Drammen og Oslo.

Les også:
Bergenser kan stoppe Topshop
Topshop gir ikke opp Norge

Etter hva DN.no kjenner til skal Topshop nå ha gitt opp Norge. Dette ville Varner-gruppen, som har sikret seg franchiserettighetene i Norge, verken bekrefte eller avkrefte overfor DN.no fredag. Først tirsdag til uken vil de kommentere saken, får DN.no opplyst. Det har ikke lyktes DN.no å få en kommentar fra Arcadia Group, som driver Topshop.

- Avventer nytt utspill
Baljinder Singh Pandher opplyser imidlertid at partene ikke har klart å bli enige ennå:

- Jeg har levert et økonomisk krav, men vi har ikke kommet til enighet om pengebeløpet, sier han. Pandher vil ikke si noe om hvor mye han har krevd, men sannsynligvis dreier det seg om flere millioner kroner.

Pandher har likevel ikke gitt opp håpet om at Topshop vil komme ham i møte:

- Nå har det gått så lang tid at jeg ikke er villig til å jenke meg, jeg kjører mitt løp. Ballen ligger hos Topshop nå. Slik jeg ser det, har vi ikke avsluttet forhandlingene, men nå er det opp til Topshop å komme med et utspill, sier han.

Anmeldte nettsalget
- Har du inntrykk av at Topshop har gitt opp Norge?

- Nei, det vet jeg ikke, svarer Baljinder Singh Pandher.

I dag fikk han vite at Topshop også driver netthandel og selger klær, sko og accessoirer blant annet til norske kunder gjennom nettbutikken sin. Dette har Topshop gjort i flere måneder, men først i dag ble han gjort oppmerksom på det.

- Dette provoserer meg kraftig, og jeg har nå levert inn en anmeldelse til politiet i Bergen. Slik jeg ser det, er det ikke riktig at Topshop skal selge sine klær i Topshops navn til Norge når jeg har navnerettighetene, sier Pandher.

Populær motegigant
I slutten av mars skrev Dagens Næringsliv at den populære motekjeden, som omsatte for 19 milliarder kroner i 2008, planla å åpner en 2.200 kvadratmeter stor butikk i Karl Johans gate, fordelt på tre etasjer.

Nå spøker det for kjedens inntreden på det norske markedet.

Den britiske motekjeden Topshop har gjort stor suksess i utlandet, takket være billige, trendy plagg og sitt designersamarbeid med toppmodellen og moteikonet Kate Moss, som lanserte sin siste Topshop-kolleksjon denne uken. Da den første Kate Moss-kolleksjonen ble lansert i 2007, omsatte den for tre millioner pund i løpet av en uke. Klærne selges i 300 britiske og 51 utenlandske Topshop-butikker rundt om i verden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.