Aksjestrateg Jørn Lyshoel i Nordea Markets er positiv til det norske aksjemarkedet tross sterk markedsuro. Han anbefaler å kjøpe oljeserviceselskapene Subsea 7 og TGS-Nopec.

- Det langsiktige bildet for oljemarkedet ser svært positivt ut, så for en langsiktig investor å kjøpe Subsea7 og TGS-Nopec så får man det på attraktive nivåer nå hvis man ser 2-3 år frem tid sier Lyshoel til DN.no.

- Attraktivt priset
Strategen mener markedet har sett en langt svakere vekst i verdensøkonomien enn man ventet ved inngangen til året. Dette får konsekvenser for inntjeningen, og vil føre til at estimater for de fleste selskaper må tas ned, ifølge ham.

Oslo Børs har stort sett falt like mye resten av verden. Men en fortsatt høy oljepris kombinert med at økt markedsuro får utenlandske investorer til å trekke seg fra en liten og perifer Oslo Børs, kan gi muligheter, mener Lyshoel.

- Vi synes det norske markedet er attraktivt priset. Vi har ikke sett fall i oljeprisen foreløpig, og anbefaler litt de store oljeserviceselskaper og selskaper som primært er eksponert mot norsk økonomi, sier han.

- Ekstrem usikkerhet
Han advarer imidlertid om at det kan bli en ruskete høst på Oslo Børs.

- Men det er jo klart, det er ekstrem usikkerhet, og man skal igjennom en periode med mye svingning, sier Lyshoel.

I tillegg til en kraftig svekkelse i vekstutsiktene, skyldes uroen ikke minst statsgjeldskrisen i USA og i Europa.

- Ikke mye som har endret
Torsdag kunngjorde imidlertid en gruppe av verdens største økonomier at de vil gå sammen om å tilby dollar til en rekke europeiske banker. Nyheten sørget for børsløft verden over, og fjernet store deler av usikkerheten omkring europeiske bankers låneevne. I hvert fall på kort sikt.

Lyshoel mener tiltaket er positivt. Men utover å fjerne noe av den umiddelbare likviditetsrisikoen blant bankene, er det ikke så mye som har endret seg, ifølge ham.

- Tiltaket hadde en umiddelbar effekt på alle aksjemarkedene i Europa og USA i går, men noen vedvarende positiv effekt herfra det har det neppe, sier Lyshoel til DN.no.

Nordiske banker har ikke samme problem
Han legger til at den norske bankgiganten DnB Nor og øvrige nordiske banker ikke later til å ha store problemer med sin dollarfinansiering, og at deres eksponering mot søreuropeisk statsgjeld er marginal. Sjefstrategen tror EU klarer å redde Hellas fra konkurs, men vil ha større problemer med å redde Italia dersom landet skulle komme i skvis, slik enkelte frykter.

Undervannsentreprenørselskapet Subsea7 SUBC er opp 0,41 prosent til 121,70 kroner, omsatt for 66 millioner kroner. Seismikkselskapet TGS-Nopec er opp 0,58 prosent til 122,20 kroner, omsatt for 19 millioner kroner.

Meglerhuset DnB Nor Markets anbefalte sine kunder tidligere denne uken å ta inn Subsea7 og TGS i sin investeringsportefølje.

Les også:
Sentralbanker med felles krisetiltak

Anonym bankdirektør hevder fransk storbank ikke får låne i USA

Dollarplan styrker oljeprisen

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.