Mercedes EQC nærmer seg det norske markedet. På sosiale medier florerer det av bilder av den nye elbilen tatt i og rundt Oslo den senere tiden. Ikke uten grunn. Denne uken starter Mercedes med internasjonal pressekjøring for over 400 journalister fra hele verden.

På Mercedes sine nettsider har det nå også endelig dukket opp en pris. Bilen skal koste fra 619.900 kroner. Det plasserer den rett inn blant konkurrentene som i første rekke er Audi E-tron som starter på 641.580. Jaguar I-Pace som også er en bil i dette segmentet starter på 639.950 kroner.

Den langt større Tesla Model X har en startpris på 784.800 kroner, mens den kommende mindre suven Model Y starter på 441.000 kroner. Denne kommer ikke på markedet i før i 2022, skal man tro Teslas nettsider.

Mercedes EQC har en rekkevidde som foreløpig er oppgitt til 417 kilometer, målt etter WLTP-metoden. Det er omtrent akkurat det samme som Audi E-tron, og litt kortere enn hva Jaguar oppgir for sin I-Pace.

Batterikapasiteten er på 80 kwh og kan lades med en effekt på 110 kW ved hurtigladestasjoner. To elektriske motorer, en på hver aksel, sørger for permanent firehjulsdrift. 408 hestekrefter og et dreiemoment på 760 Nm gjør at null til 100 km/t gjennomføres på 5,1 sekunder. EQC har tillatt hengervekt på 1800 kilo.

Mercedes' første elbil i EQ-serien fremstår dermed som relativt prisgunstig, men det er en kjent ting at ekstrautstyr må til i de fleste modeller fra merket, og det er ofte kostbart.

–Avhengig av kundenes egne ønsker om ytterligere ekstrautstyr antar vi at de fleste bilene vil koste mellom 680.000 og 720.000 kroner. Noen antagelig litt under, andre litt over, men det viktigste er valgfriheten allerede fra salgsstart, sier Kjetil Myhre, konserndirektør for Mercedes-Benz i Bertel O. Steen.

DN deltar på den internasjonale pressekjøringen i Oslo, og kommer med test av bilen første etter at sperrefristen er ute i midten av mai. De første leveringene av bilen skal starte i fjerde kvartal i år.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.