Seks meter lang, null til 100 km/t under fire sekunder, elektrisk motor på 750 hestekrefter og en rekkevidde på 50 mil.

Det er tallene som skjuler seg bak denne skjønnheten av en konseptbil som Mercedes viser frem i Pebble Beach i California denne uken.

Samtidig kommer det eksklusive Maybach-navnet tilbake, bilen kalles Vision Mercedes-Maybach 6.

I Mercedes sin egen omtale av bilen mangler det ikke akkurat på adjektiver;  "Muskuløst utseende med tydelig definerte konturer, en atletisk karakter....særegne måkevingedørerene som understreker bilens sportslige silhuett....en syntese av intelligens og følelser og kombinerer tradisjonelt Mercedes-Benz håndverk med en ny og unik teknologisk opplevelse." Dem om det.

At den ser spektakulær ut, kan det ikke herske tvil om.

 

Batteripakken er plassert under gulvet i bilen og skal gi en rekkevidde på over 500 kilometer i henhold til NEDC. Bilen skal kunne lades svært raskt. Den har en hurtiglader med en ladekapasitet på opptil hele 350kWh, noe som ifølge produsenten skal gi 100 km rekkevidde på kun 5 minutter.

-Vision Mercedes-Maybach 6 er en helt spesiell konseptbil, og en nytelse for både øyet og miljøet. Bilens helelektriske drivlinje med inntil 500km rekkevidde og 100km hurtiglading på kun 5 minutter, understreker tydelig Mercedes-Benz’ satsning på bærekraftig teknologi, sier Christoffer Nøkleby, kommunikasjonsdirektør, Mercedes-Benz Personbil, i en pressemelding.

Les også:

Høstslipp av hybrider og hyttebiler dn+  (DN+)

I-landsproblemløsningen dn+

-En bil for Victoria Beckham
DN har prøvekjørt den takløse versjonen av Range Rover Evoque. Se de spektakulære drone-bildene!
01:34
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.