Den er fem centimeter lenger enn BMW X4, men det er ingen tvil om at det er den bilen Mercedes GLC Coupé er på jakt etter.

Les DNs test av konkurrenten: En X til begjær

Akkurat som den kommende GLE Coupé er på jakt etter kundene som funderer på å gå til anskaffelse av en BMW X6.

Les mer her: Mercedes kopierer BMW

Bildene viser en konseptmodell som skal ligge nær en kommende produksjonsmodell, og linjene er ikke akkurat ulike storebror GLE Coupè.

Senere kommer også en GLC som skal overta etter GLK, og får navn etter den nye dåpspolitikken til Mercedes. C-en betyr at den er i slekt med C-klassen, akkurat som E-en som hinter mot E-klassen, selv om GLE tar over for ML-klassen.

-Med sitt moderne og sanselige formspråk, gir Concept GLC Coupé er forsmak på fremtidige suv-modeller fra Mercedes-Benz. Samtidig omfavner den typiske verdier fra de tradisjonelle coupéene til Mercedes-Benz, sier designsjef Gorden Wagener, i en pressemelding.

Kort overheng og en bratt grill i fronten, viser til andre sporty modeller fra merket. En lav sideprofil skal gi en harmoni mellom de tilsynelatende uforenlige segmentene som her blandes. Siderutene er rammeløse og en bred skulderlinje skal gi økt dynamikk.

Store hjul og relativt høy bakkeklaring skal vise bilens offroad-ambisjoner. Bak er det arv og ideer fra coupéer som kommer best fram.

Konseptbilen har selvsagt firehjulsdrift og en V6-motor på 367 hestekrefter og 520 newtonmeter dreiemoment. Denne er koblet til en ni-trinns automatgirkasse. Lydbildet endres etter hvilken innstilling denne er satt til.

Ifølge produsenten selv er det plass til også denne modellen innenfor deres suver, som med denne vil bestå av syv modeller. Om du ikke skulle finne en Mercedes-modell du har lyst på, har også konkurrentene modeller innenfor nesten ethvert tenkelig segment.

Bilen ble vist under bilutstillingen i Shanghai.

En lyd du sent vil glemme
Dns biltester har fått en ny favoritt fra Mercedes
02:09
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.