Mercedes fortsetter i sitt gode designspor. Sjekk den lekre nye C-klasse Coupé!

Forgjengeren hadde et noe datert utseendet.

Les test av forrige generasjon: Lekker Mercedes gir en hjelpende hånd

Så kom den lekre S-klassen i Coupé-versjon og overtok for CL.

Les test av S-klasse Coupé: Kunstverk på fire hjul

Og det er ingen tvil om at den nye C-klasse Coupé har felles arvestoff med storebroren. Linjene har fått en mye bedre harmoni, og denne bilen fremstår som direkte lekker.

Det er ingen tvil om at Mercedes har fått dreisen på design de siste årene. A-klassen, CLS, CLA og S-klasse er alle stilige biler. C-klassen som kom ifjor, er kanskje den fineste bilen i mellomklassesegmentet, jeg tar meg i å snu meg etter bilen hver gang jeg ser den, spesielt i sedan-versjon.

Les test av C-klassen: Ledestjernen dnPlus (krever innlogging)

Snufaktoren blir neppe mindre når denne Coupé-modellen kommer på veiene mot slutten av året. 

Ikke rart at Mercedes opplever tidenes salg i Norge. Hittil i år er de det åttende mest kjøpte bilmerket her til lands, med en økning på 16 prosent fra samme periode ifjor. (som forøvrig også var et rekordår for Mercedes..)

Bilen har blitt 95 millimeter lenger enn forgjengeren, noe som skal gi bedre plass inne i bilen. Samtidig er den 15 millimeter lavere enn sedan-modellen, noe som skal understreke dens sporty karakter.

Nye motorer skal gi et forbruk som er opptil 20 prosent bedre enn på forgjengeren. Bilen lanseres med fire forskjellige bensinmotorer, C 180 med 156 hestekrefter fra 1,6 liter, samt tre versjoner av toliters motoren i C 200, C 250 og C 300 med henholdsvis 184, 211 og 245 hestekrefter.

To dieselmotorer på to liter kommer med 170 eller 204 hestekrefter.

-Vår nye C-klasse Coupé fortsetter filosofien fra våre coupéer. Den kombinerer spennende design med smidig sportslighet og moderne luksus. C-klasse Coupé vier seg klart til stilig kjøreglede, sier Thomas Weber, styremedlem i Daimler AG og ansvarlig for forskning og utvikling i Mercedes i en pressemelding.

Se video fra DNs test av Mercedes-AMG C 63 S:

- Det buldrer og braker og man blir presset tilbake i stolen
Ikke rart DNs bilanmelder synes dette er verdens beste bil.
03:15
Publisert:
 

Eller den vanvittige Mercedes-AMG GT S:

Mercedes AMG: En lyd du sent vil glemme
Dns biltester har fått en ny favoritt fra Mercedes
02:09
Publisert:
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.