Sport Activity Coupe er en ganske snever bilklasse, med et hittil ytterst beskjedent utvalg av modeller. BMW X6 er vel egentlig den eneste, i tillegg til lillebror X4 som kom tidligere i år.

Med den kommende GLE coupé, går Mercedes rett i strupen på X6. Mercedes har ikke akkurat en slank produktportefølje, men har altså manglet en modell som kan konkurrere med X6.

Oppskriften er som for BMW: en coupés sportslighet kombinert med en suvs karakteristiske robusthet.

Fra lansering vil bilen være tilgjengelig med tre V6-dieselmotorer: en dieselmotor på 258 hestekrefter eller to bensinmotorer på 333 eller 367 hestekrefter.

Les også dagens ferske test av konkurrenten BMW X6 i andre generasjon: Bolet BMW (krever innlogging)

GLE er akkurat like lang som X6, det betyr 4,90 meter. Bredden passerer to meter med tre millimeter, mens høyden er 1,73 meter.

Bilen har selvfølgelig permanent firehjulsdrift, og kommer standard med en nitrinns automatgirkasse.

Toppmodellen blir GLE 450 AMG Coupé, som fra sin treliters bensinmotor med dobbelturbo gir 367 hestekrefter og et dreiemoment på 520 newtonmeter mellom 1400 og 4000 omdreininger. I motsetning til de to andre modellen som har en 50/50 fordeling av kreftene foran og bak, er oppsettet på AMG-modellen 40/60. Det skal sikre den ekstra sportsligheten man forventer i en modell med de tre ekstra bokstavene i navnet.

Navnet GLE coupé har den etter sin kommende, nære slektning GLE, som er det nye navnet på M-klassen. Strengt tatt betyr det altså en suv i E-klasse-segmentet.

GLE får noe Mercedes kaller "Dynamic select" der bilen kan settes i ulike modus etter hvor sportslig du vil ha den. Bilen kommer på markedet til sommeren.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.