I 2012 forsvant Maybach fra Daimlers prislister, etter å ha innehatt rollen som konsernets krumtapp i konkurranse mot Rolls-Royce og andre merker med røtter i det britiske adelsskapet.

Nå går dette bilmerket i graven

Når Mercedes S-klasse kommer med ny toppmodell, hentes navnet tilbake. Mercedes-Maybach S600 kommer i lang utgave, og tradisjonen tro kommer den med en V12-motor og gigatisk plass i baksetet.

Og akkurat som med de sportsligste modellene har skiftet Benz til AMG, kommer luksusversjonen altså som Mercedes-Maybach.

 

Her burde det være greit å strekke på beina.
Her burde det være greit å strekke på beina. (Foto: Mercedes)

Samtidig har Mercedes kunngjort at de vil revidere navnene på sine resterende modeller.

Les DNs test av Mercedes S Coupé: Kunstverk på fire hjul

G-klassen, eller Geländewagen beholder sitt navn, mens den store suven GL spiller på sitt slektskap med S-klassen og skal hete GLS. ML skifter navn til GLE, ettersom den slekter på E-klassen, og GLK skifter navn til GLC på grunn av sitt nære slektskap til C-klassen. På samme måte skifter den lille roadsteren SLK navn til SLC. GLA og CLA har allerede det tilpassede navnet til A-klassen.

Forvirret? Vel det er også noen unntak. Den største roadsteren, SL beholder navnet, ettersom SLS allerede er et navn som har vært i bruk på en annen modell.

Litt mer ryddig er det likevel.

Mercedes-Maybach S600 debuterer på Los Angeles Autoshow senere i høst.

Mercedes modellrekke
Mercedes modellrekke

Les også: Tapte 2,5 millioner per solgte bil

Les også vår duell mellom Mercedes S-klasse og Audi A8: Tysk toppoppgjør (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.