Det er første gang en kvinne vinner denne tittelen. Merete Bø møtte Andreas Søberg fra Oslo Spiseforretning og Joakim Tibbling, vinkonsulent, i finalen.

Semifinalen ble holdt fredag og den består av teoretiske oppgaver og blindsmaking, mens finalen ble holdt lørdag og består av en rekke praktiske oppgaver samt blindsmaking foran et publikum på omlag 100 fremmøtte.

Merete Bø jobber fulltid på Bagatelle som vinkelner (sommelier) og halvtid som vinjournalist for DN.no Vinguiden. Før helgens arrangement sa Merete Bø at dette trolig var hennes siste aktive konkurranse. Nå spørs det, siden vinneren er kvalifisert for Nordisk Mesterskap som går av stabelen i Stavanger samtidig som Bocuse d'Or (kokke-VM) arrangeres i byen. Dessuten skal vinneren delta i EM i Bulgaria i august.

Ellers kunne vinneren innkassere en liten gevinst på 5000 kroner, en del vinflasker fra sponsorene av arrangementet og ikke minst en smaking i Stockholm 15. februar sammen med verdens mest kjente champagnespesialist Richard Julin. Da skal 50 årganger med gode champagner sprettes og testes.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.