Berlin (NTB-AFP): Tysklands forbundskansler Angela Merkel prøver å dempe frykten for en mulig gresk konkurs. De 17 landene i eurosonen må holde sammen, påpeker hun.

– Det viktigste nå er å forhindre en ukontrollert situasjon der de økonomiske forpliktende ikke innfris. Det vil ikke bare påvirke Hellas. Faren for at det rammer alle, eller i det minste flere land, er veldig stor, sa Merkel til radiokanalen RBB tirsdag.

Hun understreket behovet for å bevare eurosonen slik den er i dag, og antydet at dersom Hellas forlater gruppen, ville andre land raskt følge etter.

– Jeg har sagt klart ifra hva jeg mener. Alt må gjøres på det politiske plan for å holde eurosonen samlet. For vi kan veldig raskt ende opp med en dominoeffekt, fortsatte Merkel.

Den tyske forbundskansleren dsoppfordret også sine politiske kolleger til å tenke seg om når de omtaler den økonomiske krisen.

– Alle burde velge sine ord med omhu. Vi trenger ikke store svingninger i finansmarkedene nå. Usikkerheten er allerede stor nok, sa Merkel.

Europeiske børser startet tirsdagens handel med en liten oppgang. I London steg FTSE 100 med 0,78 prosent, Dax 30 i Frankfurt gikk opp 1,61 prosent, mens CAC 40 i Paris økte 1,95 prosent.

Les også på DN.no i dag:

Italia-kollaps kan bli alle krisers mor

Kritisk til sentralbanksjefen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.