Merkevarekonsernet Orkla fikk et driftsresultat før nedskrivninger (ebita) på 751 millioner kroner i årets andre kvartal, opplyser selskapet i en pressemelding torsdag.

Resultatet var bedere enn ventet. Analytikerne ventet i gjennomsnitt et ebita-resultat på 720 millioner kroner i kvartalet, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

I tilsvarende kvartal ifjor endte denne resultatposten på 632 millioner kroner.

- Samlet sett er jeg tilfreds med resultatutviklingen for konsernet, sier konsernsjef Peter A. Ruzicka pressemeldingen torsdag.

Driftsresultatet (ebit) for konsernet endte på 805 millioner kroner i kvartalet.

Orklas merkevarevirksomhet, som etter omfattende restruktureringer de siste årene utgjør konsernets kjernevirksomhet, fikk et driftsresultat på 704 millioner kroner i kvartalet, mot 584 millioner kroner i tilsvarende periode ifjor.

Orkla Home & Personal, Orkla Food Ingredients og Orkla International bidro til en positiv salgsutvikling, mens Orkla Foods og Orkla Confectionery & Snacks hadde tilbakegang i salget.

- Det er lagt ned betydelige ressurser i endringsprosesser og integreringsarbeid med Rieber & Søn. Vår viktigste utfordring fremover er organisk omsetningsvekst. Vi må legge til rette for samarbeid, idéutveksling og kompetanseoverføring på tvers av selskaper. En rekke forbedringsprosjekter er igangsatt for å bedre driften og øke lønnsomheten i tiden som kommer, sier Ruzicka.

«Orkla Foods realiserte betydelige kostnadssynergier som følge av integreringen med Rieber & Søn. Også Orkla Home & Personal, Orkla Food Ingredients og Orkla International kunne vise til resultatfremgang. Fortsatt er det en utfordrende markedssituasjon for Orkla Confectionery & Snacks, men det var tegn til bedring mot slutten av kvartalet», skriver Orkla i pressemeldingen.

Orkla

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.