Filmselskapet WR Entertainment ble denne uken notert på Oslo børs sin nye markedsplass Merkur Market. Filmselskapet skal lage Hollywood-film om Morgan Kane.

Mandag var filmselskapets markedsverdi 1,1 milliarder kroner. Fredag kom filmselskapets aksjonærer ned på jorden. Da falt aksjekursen nær 80 prosent.

- Vi forventer at aksjen vil bevege seg mye etterhvert som handelsvolumene øker. Som administrerende direktør er jeg fornøyd med å se en slik interesse og bevegelse. Ut fra hva jeg har sett de siste månedene, virker det tryggere å kjøpe WR-aksjer enn å investere i olje, sier administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan i WR Entertainment.

Ifølge informasjon filmselskapet ga i forbindelse med børsnoteringen er nordmannen Ryan Wiik (34) og hans selskap Sunset

ViewHoldings største eier i selskapet med en eierandel på i overkant av 26,4 millioner aksjer. Denne posten var etter børsslutt onsdag verdt rundt 396 millioner kroner. Etter fredagens børsras er de samme aksjene verdt snaut 79 millioner kroner.

Slakkere krav

Merkur er tilpasset små vekstselskaper, sparebanker og selskaper som ønsker å hente egenkapital og som ikke oppfyller kravene eller ønsker full notering på regulert marked.

WR Entertainment ASA eier det amerikanske filmselskapet WR Inc., som planlegger en spillefilm om Morgan Kane med et produksjonsbudsjett på 26,7 millioner dollar.

Ifølge administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan er planen å lansere filmen i år, og WR har ifølge henne allerede en intensjonsavtale med et av de syv store Hollywood-studioene om kinodistribusjon i USA.

Hvilket kan hun ikke røpe.

Handler om markedsverdi

Hun er ikke bekymret over det dramatiske fallet i aksjeverdi.

Etter Merkur-noteringen fikk selskapet, basert på ganske få aksjetransaksjoner, en Merkur-verdi på vel 1,1 milliarder kroner. Fredag ble langt over halvparten av verdien skrellet av igjen. Fallet var på 64 prosent, eller 720 millioner kroner.

- For meg handler det om at selskapet skal finne sin markedsverdi etterhvert som volumet vokser de neste ukene, sier Tasmin Lucia-Khan på telefon fra Stockholm.

Hun var fredag på vei tilbake til hovedkvarteret i Los Angeles.

Hun tror populariteten til Kjell Hallbing, som blant annet skrev 83 Morgan Kane-bøker under pseudonymet Louis Masterson, vil gjøre aksjen populær blant folk flest.

«Love stock»

- Det er en folkeaksje - en «love stock», sier Lucia-Khan.

- Hvis du følger aksjen de neste månedene, vil denne aksjen være en aksjene både mindre og større investorer vil komme til å kjøpe. Vi har enorm interesse, ikke bare fra de eldre som vokste opp med Morgan Kane bøker, men også unge som skjønner at vi har en norsk forfatter og en norsk filmstjerne som vil gi dem en bit av Hollywood, hevder Lucia-Kahn.

WR Entertainment sitter også med de internasjonale ebokrettighetene til Louis Mastersons bøker, som foruten Morgan Kane inkluderer Diablito-serien, El Diablo-bøkene, Clay Allison-serien og Louis Masterson-serien.

Finansavisen skrev fredag at styreleder Jim Cardwell og Ryan Wiik i WR Entertainment i høst selv satte den virkelige verdien av den amerikanske virksomheten til beskjedne 1,8 millioner kroner. Det indikerer en verdi på to øre kroner per aksje i selskapet som ble notert på Merkur, ifølge avisen.

Da aksjen ble sluppet løs på Merkur-børsen i Oslo onsdag, var imidlertid aksjekursen 15 kroner, basert på et beskjedent antall handler. Dermed fikk selskapet en slags markedsverdi på over 1,1 milliarder kroner.

I løpet av fredag gikk det altså svært raskt utforbakke.

«Lav risiko»

Lucia-Khan hevder likevel det er liten risiko knyttet til å investere i selskapet.

- Vi anser dette som en lavrisikoinvestering, ettersom aksjonærene ikke finansierer den første Morgan Kane-filmen, men vil motta cirka 30 prosent av overskuddet, hevder hun.

Finansiering av filmen til 27 millioner dollar er ifølge henne i siste fase, og produsent Mark Huffam, kjent blant annet fra «The Martian» er koblet på prosjektet.

Foreløpig er det 102 aksjonærer og 75 millioner aksjer i selskapet, der Ryan Wiik er hovedaksjonær. Han er også tiltenkt hovedrollen som Morgan Kane i filmen.

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

Les også:

VG kvitter seg med firmabiler  

Schibsted kan få Hemnet-avklaring i mai

Tv-vanene til «millennials» er smittefarlige  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.