Etter dagens regler skal det beregnes moms av all mat som tas ut av sortimentet for å gis til veldedige formål. Hvis hurtigprosessen regjeringen legger opp til går som den skal, kan disse momsreglene være ute av verden allerede denne våren.

– Forslaget bidrar til å redusere matsvinn og gjør det billigere for bransjen å gi bort mat til mennesker som har det vanskelig, sier finansminister Siv Jensen (Frp).

Hun viser til at aktører innenfor matbransjen ofte blir stående overfor valget mellom å gi bort mat og drikke til frivillige organisasjoner og andre, og å destruere maten fordi den har gått ut på dato.

Vilkårene for fritaket er at leveringen av matvarer skjer vederlagsfritt til en mottaker som er registrert i Enhetsregisteret, og at utdelingen skjer på veldedig grunnlag, opplyser Finansdepartementet. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.