Møtet finner sted i statsrådssalen på Stortinget klokka 8. Også partisekretærene er invitert til møtet, som statsministeren tok initiativ til for litt over en uke siden.

– Jeg ser fram til å møte de andre partilederne fordi vi har en felles utfordring på tvers av alle partiene. Vi må gjenopprette tilliten til politikken og skape trygghet for de mange som har lyst til å engasjere seg i partiene, spesielt de unge. Derfor bør vi også møte denne utfordringen sammen, ikke bare hver for oss i hvert vårt parti, sier Solberg til NTB.

– Jeg håper vi kan etablere et samarbeid på tvers av partiene hvor vi kan dele erfaringer om håndtering av trakasseringssaker for å lære av hverandre og se framover, sier hun videre.

Solberg gikk ut med ideen om et felles møte på en pressekonferanse der Høyre la fram sin håndtering av varslingssakene mot blant andre Kristian Tonning Riise, som har gått av som Unge Høyre-leder.

Også Fremskrittspartiet, Arbeiderpartiet og Senterpartiet har opplevd alvorlige varslingssaker den siste tiden. Torsdag konkluderte Ap med at den avgåtte nestlederen Trond Giske hadde brutt interne retningslinjer mot seksuell trakassering.

(©NTB)(Vilkår)