Demokratene og Republikanerne i Kongressen er blitt enige om en ny avtale om grensesikkerhet. Den innebærer angivelig mer penger til å sikre grensen mot Mexico, men mye mindre enn Trump ønsker seg.

Presidenten sa tirsdag at han ikke er begeistret for avtalen, men at han ikke tror det blir noen ny «nedstengning». Deler av det amerikanske statsapparatet har nylig vært stengt fordi Trump nektet å godta et lignende kompromiss i Kongressen. Presidentens nei gjorde det umulig å få vedtatt et nytt budsjett med penger til finansiering av offentlig sektor.

Detaljene i den nye avtalen ventes å bli offentliggjort tirsdag. Ifølge kilder i Kongressen er partene enige om å bruke nesten 1,4 milliarder dollar på nye barrierer eller gjerder langs grensen mot Mexico.

Trump ønsker seg langt mer penger for å bygge en mur langs grensen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Harrison Ford refset Donald Trump
På World Government Summit i Dubai, kritiserer Ford verdensledere som ikke tar klimatrusselen på alvor, blant annet egen president.
01:16
Publisert: