Opposisjonspolitikere både på høyre og venstre fløy krever at Peña Nieto oppgir alle sine eiendommer og all sin formue, og de beskylder ham for å ha undergravet kampen mot korrupsjon med sin atferd.

En undersøkelse som Reuters har gjort, viser at Peña i 1988 kjøpte en 1,000 kvadratmeter stor tomt i Valle de Bravo, men at han har oppgitt at han fikk den i gave fra sin far. Dokumentene Reuters har funnet frem til, viser klart at han kjøpte eiendommen, og det er ingen referanse til faren.

Han har også oppgitt at fem andre eiendommer han eier, var gaver fra hans foreldre. Det er ikke klart hvor disse eiendommene befinner seg.

- Utrolig alvorlig

- Hvis han står oppført som kjøper, kan han på ingen måte si at det var gaver, sier Elizabeth Yáñez som sitter i nasjonalforsamlingen for det konservative partiet PAN, og også er medlem av en komité for å bekjempe korrupsjon.

Peña Nieto har i flere måneder vært under press på grunn av interessekonflikt i forbindelse med eiendommer som han, hans kone Angélica Rivera og finansminister Luis Videgaray har kjøpt fra firmaer med kontrakter med det offentlige.

- Slik atferd, slike falske opplysninger i det han oppgir som sin formue, er utrolig alvorlig, sier Alejandro Encinas, en senator på venstresiden som har vært borgermester i Mexico by.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.