Mexicos 76 år gamle oljemonopol går mot slutten. Onsdag offentliggjøres listen over hvilke oljefelt som åpnes for internasjonale investorer. Statoil vil vurdere å lete etter olje og gass i landet.

– Forutsetningen for at vi skal delta i en budrunde senere, er at vilkårene er konkurransedyktige, sier informasjonssjef Knut Rostad i Statoil til NTB.

Monopol

Oljereformen ble vedtatt mandag. Allerede onsdag blir det klart hvilke oljefelt som skal åpnes for budrunde blant internasjonale aktører, og hvilke felt det statseide selskapet Pemex skal beholde, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Dermed er et 76 år gammelt monopol for oljeboring i landet over. Mexicanske myndigheter håper liberaliseringen vil lokke investorer til landets oljesektor.

– Det er for tidlig å si hva dette kan bety for oss. Statoil har en lang historie med å utvikle og produsere fra krevende offshoreregioner rundt i verden, så leting utenfor kysten av Mexico er noe vi vil være interessert i å vurdere nærmere, forklarer Rostad.

Trolig budrunde i 2015

Også andre internasjonale oljeselskaper som Shell og Exxon Mobile følger utviklingen tett. Budrunden vil trolig starte i 2015, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Statoil har vært til stede med et eget representasjonskontor i Mexico siden 2001.

– Vi fortsetter dialogen med myndighetene og aktører med kunnskap om landet og industrien der og vil følge situasjonen videre for å se om forholdene er interessante, sier Rostad.

Les også:
Statoil fikk påspandert luksushotell


 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.