Mexicos oljemyndigheter har forbedret betingelsene i sin lisensrunde i september, noe som møtes med velvilje av bransjeanalytikere.

Det skriver The Wall Street Journal torsdag.

Mexicos nasjonale hydrokarbonkommisjon har ifølge avisen godkjent en rekke endringer i både auksjonsprosedyrer og kontraktbetingelser, som reduserer risikoen for oljeselskaper som ønsker å starte leting og utvinning i Mexico, etter at landet har åpnet sin energisektor for private og utenlandske selskaper.

Runden i september omfatter fem grupper av allerede oppdagede oljefelt på grunt vann. Blant de prekvalifiserte selskapene er Statoil, Chevron, Royal Dutch Shell og det kinesiske statsselskapet CNOOC.

Nøkkelendringen i september-auksjonen er at det meksikanske finansdepartementet har gått med på å publisere minimumsbudene regjeringen vil tillate for hver av de fem gruppene av oljefelt.

Budene viser hvor stor gevinst selskapene tilbyr staten i henhold til en avtale om produksjonsdeling.

Hydrokarbonkommisjonen håper å kunne tildele minst to av de fem gruppene av oljefelt - tilsvarende 40 prosent av totalen - sammenlignet med en tildeling på 14 prosent i den første auksjonen som ble holdt i juli, skriver WSJ.

 

Les også: Riggansatte sagt opp på epost – truer med søksmål

Emilie Stordalen (23): - Det var et ekstremt sjokk å høre

NASA: Trolig uunngåelig at havet stiger 1 meter
 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Nytt fra Snøhetta:

Nytt fra Snohetta
Redigert film fra Snøhettas nye prosjekt
01:43
Publisert: