DNtv: Se video fra pressekonferansen om Michael Jacksons død

Da ambulansepersonell ankom den fasjonable boligen Jackson leide i bydelen Bel Air, fant de Jackson livløs.

50-åringen ble forsøkt gjenopplivet, før han i all hast ble kjørt til UCLA Medical Center.

– Legene arbeidet med ham i over en time, fortalte broren Jermaine Jackson til journalister utenfor sykehuset.

Ifølge en talsmann for rettsmedisineren i Los Angeles, Fred Coral, ble Michael Jackson erklært død 14.26 lokal tid.

Flere av Jacksons nære familiemedlemmer var raskt på plass ved sykehuset, og hundrevis av fans strømmet også raskt til da nyheten ble kjent.

Hylles
Venner og kjente hyller den avdøde popstjernen, blant dem Quincy Jones som produserte flere av Jacksons største album.

– Jeg er helt knust over denne tragiske og uventede nyheten. At Michael skulle bli tatt bort fra oss så brått, og i så ung alder, jeg har bare ikke ord, heter det i en uttalelse fra Jones.

– Verden har sjelden fått en slik gave, mener Neil Portnow i Recording Academy, som deler ut de prestisjetunge Grammy-prisene i USA. Dem innkasserte Jackson hele 13 stykker av i løpet av sin karriere.

– Jeg greier ikke å slutte å gråte. Jeg har alltid beundret Michael Jackson. Verden har mistet en av de store, men musikken hans vil leve evig, sa popstjernen Madonna.

Barnestjerne
Jackson, som i flere år ble omtalt som Kongen av pop, begynte sin karriere som barnestjerne i familiegruppa The Jackson Five på slutten av 1960-tallet.

Det første soloalbumet ga han ut i 1972, men først ti år senere tok den eventyrlige karrieren for alvor av med albumet «Thriller».

De neste årene toppet Jackson hitlister verden over med en jevn strøm av låter, ofte ledsaget av spektakulære musikkvideoer.

Jackson solgte opp gjennom årene hele 750 millioner plater, men på midten av 1990-tallet begynte problemene å tårne seg opp i form av anklager om seksuelt misbruk av barn.

Omtrent samtidig giftet han seg med Elvis Presleys datter Lisa, men ekteskapet røk etter to år.

I 1999 giftet han seg med sykepleieren Debbie Rowe, som han fikk to barn sammen med før de gikk fra hverandre i 1999.

Jackson fikk også et tredje barn i 2002, angivelig med en surrogatmor.

Folkesky
Kongen av pop gikk i flere år inn og ut av rettssalene, men ble aldri funnet skyldig i anklagene om seksuelle overgrep mot barn. Pedofiliryktene slapp likevel aldri taket, og flere saker ble angivelig løst ved forlik der millioner av dollar skiftet hender.

Jackson ble mer og mer folkesky og eksentrisk, helsen sviktet, platesalget stupte og formuen krympet. Han gjorde flere forsøk på comeback, men greide aldri å gjenerobre poptronen.

Til sommeren skulle han ha gjort et nytt forsøk på comeback og holdt de første av hele 50 konserter i London. Billettene til samtlige ble revet bort, men kongen av pop har tatt sin siste moonwalk. (©NTB)

DNtv:Se video fra pressekonferansen om Michael Jacksons død(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.