Skandalen rundt problemer med styringen på biler fra giganten General Motors (GM) vokser. Så langt har feilen ført til minst 13 dødsfall, men det spekuleres i at tallet er minst dobbelt så høyt, skriver svd.se.

I noen biler opplever bilførerne å miste kraften i servostyringen. Selv om det fortsatt er mulig å styre bilen, blir det tyngre, noe som øker faren for ulykker.

Tidligere i år er millioner av biler blitt tilbakekalt på grunn av defekte tenningslåser. Feilen gjør at tenningen uten varsel kan slås av mens bilen kjører, noe som i sin tur kan føre til svikt i hele det elektriske anlegget med bremser, styring og kollisjonsputer.

GM oppdaget ifølge opplysninger problemet allerede i 2001, men skal ha latt være å foreta seg noe med feilene.

Kritikken mot GM har ikke vært nådig fra både politikere og allmenheten.

En av dem som har tatt frem storslegga er dokumentarfilmskaperen Michael Moore, som blant annet står bak Bowling for Columbine og Capitalism: A Love Story.

- Jeg er imot dødsstraff, men for hver regel finnes som regel et unntak, og i dette tilfellet håper jeg at de kriminelle  hos General Motors arresteres og tvinges til å betale for sine forsettlige beslutninger om å ta menneskeliv for å spare 10 dollar, skriver han i et innlegg på sin Facebook-side ifølge svd.se.

Og han fortsetter:

- I rundt 13 år visste sjefene på GM at bilene deres hadde en defekt tenningslås som kunne føre til dødsulykker. Men de gjorde en kostnadsanalyse og kom frem til at det skulle bli billigere å erstatte de dødes familier enn å installere en del for 10 dollar stykket.

Les også: General Motors tilbakekaller millioner av biler

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.