Microsoft ble bøtlagt av EU for å ha misbrukt sin dominerende markedsposisjon.

Selv om Microsoft har betalt boten, har den amerikanske programvaregiganten anket avgjørelsen inn for EU-domstolen med krav om at den blir omgjort.

Microsoft ønsker også at straffetiltakene EU-kommisjonen har satt i verk mot selskapet skal bli innstilt, slik at Microsoft kan gjenopprette sin konkurranseevne på det europeiske programvaremarkedet, opplyser EU.

EU-kommisjonen krever at Microsoft tilbyr en versjon av Windows uten selskapets programvare Media Player, som gir brukere tilgang til lyd- og videomateriale.

Kommisjonen krever i tillegg at Microsoft må gi konkurrentene sine de opplysningene de trenger for å gjøre sine egne produkter i stand til å kommunisere med Windows.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.