Microsoft led nylig nederlag i ankesaken i EU-domstolen, og må nå finne seg i å gjøre det lettere for andre å lage programmer som samarbeider med Microsoft-produkter.

Dermed er punktum satt for en dom som falt allerede i 2004. Da ble Microsoft pålagt å betale en milliardbot og gi konkurrentene bedre innblikk i hvordan Windows fungerer, slik at det skulle bli lettere å lage tilhørende programvare.

Les mer om rettssaken her:
Hard dom mot Microsoft

Har inngått avtale med EU-kommisjonen
EU-kommisjonen fikk gjennomslag for det aller meste i rettssaken, og Microsofts oppførsel ble stemplet som et hinder for konkurranse.

Nå har Microsoft inngått en avtale med EU-kommisjonen, melder News.com. Ifølge avtalen skal Microsoft gjøre substansielle endringer i måten de gir konkurrentene informasjon som er nødvendig for å ”snakke” med Microsofts dominerende produkter.

Utviklere av åpen kildekode skal få tilgang til slik informasjon, melder kommisjonen. Det skal også bli billigere å få tilgang til slik informasjon uten å betale lisenser for patenter. Prisen er nå et engangsbeløp på 10.000 euro.

Tidligere krevde Microsoft 2,98 prosent av inntektene fra programvare utviklet ved hjelp av Microsoft-lisensiert teknologi.

- Jeg fortalte Microsoft at prisen for tilgang til hemmelig informasjon om interoperabilitet var urimelig og måtte reduseres. Microsoft har nå gitt opp sitt krav om 2,98 prosent, sa EU-kommisjonær Neelie Kroes i en uttalelse.

Har gitt opp
EU-kommisjonen er fornøyd med avtalen. Microsoft har kjempet hardt, men har nå gitt opp kampen. De har tidligere hevdet at de har gjort nok for å sikre gode konkurransevilkår, men etter dommen i september gir de altså etter på flere punkter og kampen ser ut til å være over.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.