Microsoft saksøker Motorola for brudd på sju ulike patenter, skriver PC World. Med søksmålet forsøker Microsoft å stoppe salget av flere Motorola-mobiltelefoner i USA.

Patentene det er snakk om dreier seg blant annet om synkronisering av kalendere og kontakter, samt hvordan apper kan varsles om endringer i signalstyrke.

Google inngikk nylig en avtale om å kjøpe opp Motorola for 12,5 milliarder dollar for å få tilgang til Motorolas store patentportefølje, og på den måten kunne forsvare Googles Android-plattform mot fremtidige søksmål.

Microsoft har tidligere vunnet søksmål mot HTC, som nå må betale en lisensavgift på fem dollar til Microsoft for hver eneste Android-telefon de selger.

Les også: Kald patentkrig i mobilbransjen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.