I vinter kjøpte Microsoft det norske søketeknologiselskapet Fast Search & Transfer og markerte at søk er et viktig satsningsområde for selskapet fremover.

Les mer: Microsoft byr på Fast og - Bare Microsoft kan stoppe Google

Fast-sjef John Markus Lervik leder virksomheten, og i dag ble det kjent at det kan han gjøre fra Norge.

Microsoft legger tyngdepunktet for utviklingen av Microsofts bedriftssøketeknologi til Norge. Hovedkontoret blir i Oslo, og det vil også bli kontorer i Trondheim og Tromsø.

Satsningen ble offentliggjort på en pressekonferanse på Statsministerens kontor tirsdag morgen, etter at Ballmer hadde vært i et møte med Jens Stoltenberg. Ballmer la ikke skjul på at Microsoft har store utfordringer foran seg for å klare å bli konkurransedyktige innenfor både bedriftsinterne søk og på internett-søk.

- Vi har veldig mye som må gjøres innenfor både bedriftsinterne søk og internett-søk. Jeg visste ikke engang hvor mye, før jeg snakket med Fast om det, innrømte Ballmer på pressekonferansen.

Ballmer utelukket heller ikke at de på sikt også ville gå etter Google i markedet for internett-søk - selv om fokus i første omgang er på bedriftsinterne søk.

Må bli bedre på søk
Ballmer mener satsningen de nå gjør i Norge er svært viktig i forhold til at Microsoft nå ønsker å styrke satsningen på søk.

- Norge har grunn til å være stolt over å ha bygget opp en internasjonalt ledende næringsklynge innenfor bedriftssøk. Microsoft satser på dette miljøet som en del av vårt arbeid med å utvikle verdens beste søkteknologi, sier Steve Ballmer i en pressemelding.

  Under en tale Ballmer holdt på utviklerkonferansen TechNet Live i Oslo rett etter møtet med statsministeren, fortalte Ballmer om hvor frustrert han har vært over Microsofts svake stilling innenfor søk.

- Jeg sa en gang at vi aldri skal tape til Google i bedriftsinterne søk, aldri, aldri, aldri! sa Ballmer.

Da Ballmer likevel ble fortalt at de tapte til et "crazy Norwegian company" kalt Fast, bestemte han seg for at Microsoft måtte kjøpe dem.

- Og idag har vi et eget forsknings- og utviklingssenter i Norge, med kontorer i Oslo, Trondheim og Tromsø, sa Ballmer.

Rekrutterer 50 personer
På kort sikt innebærer dette at Microsoft nå rekrutterer om lag 50 forskere og utviklere til selskapets utviklingsmiljøer i Oslo, Trondheim og Tromsø. Dette kommer i tillegg til de 300 forskerne og utviklerne Fast allerede har.

Det betyr at forsknings- og utviklingsaktivitetene i Norge målt i antall medarbeidere etter hvert blir Microsofts største innen bedriftssøk.

Anerkjennelse
Under Ballmers møte med Stoltenberg sa statsministeren at Microsofts avgjørelse om å legge sitt senter for søketeknologi til Norge er en stor anerkjennelse av det norske søketeknologimiljøet.

- Det er fantastisk at Microsoft legger hovedkontoret til Norge, sa Stoltenberg. Han legger til at dette viser hvor viktig det er for norske selskaper å kunne samarbeide med internasjonale selskaper som Microsoft.

- Nå blir Norge verdensledende på søketeknologi, sa Stoltenberg.

Les mer om Ballmers besøk her: Steve Ballmer til Oslo (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.