Trass i at Microsoft nylig sluttet å tilby støtte til Windows XP-brukere, har IT-giganten likevel besluttet å fikse et kritisk sikkerhetshull i nettleseren Internet Explorer for alle Windows-brukere.

Microsoft bestemte seg for krisereparasjonen etter å ha blitt gjort oppmerksom på feilen fra sikkerhetsfirmaet FireEye som meldte at en sofistikert hackergruppe benyttet seg av sikkerhetshullet til å angripe amerikanske bedrifter.

Det er den første vesentlige trusselen som har kommet etter at Microsoft avsluttet sitt støtteprogram til det 13 år gamle operativsystemet for tre uker siden.

Microsoft sa først at de ikke ville tilby reparasjonen til XP-brukere, men ombestemte seg og sa at alle brukere av Windows får feilen rettet gjennom det automatiske oppdateringssystemet.

Selskapet kom under press da amerikanske og tyske myndigheter anbefalte PC-brukere å bruke andre systemer inntil Microsoft fikset feilen.

Microsoft hadde først bestemt seg for å avslutte støttefunksjonene for Windows XP i 2007, men sikkerhetsfirmaer mente at 15-25 prosent av alle verdens PC-er fortsatt brukte XP-versjonen av Windows.

Les også: Microsoft dropper Nokia som merkenavn
 


USA advarer mot bruk av verdens mest brukte nettleser  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.