Lanseringen av Surface Book ble gjort på et stort arrangement i New York, der Microsoft også lanserte to nye Lumia-telefoner, et nytt Surface Pro-nettbrett og en ny versjon av treningshjelperen Microsoft Band. Alle de nye produktene bruker det ferske operativsystemet Windows 10.

Apple har seilt opp som verdens største selskap med sin forretningsmodell basert på å både lage programvare og maskinvare til sine telefon- og dataprodukter. Microsoft var tidligere først og fremst kjent som programvareprodusent, men legger seg nå tett opptil rivalens oppskrift.

Microsoft er i en hard kamp om markedsandeler i mobilmarkedet med både Apple og Samsung. Selskapets aksjeverdi har så langt i år ligget flatt. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.