Microsoft kunngjør onsdag planer om å restrukturere selskapets telefonmaskinvare-virksomhet. I tillegg kunngjør selskapet en reduksjon av inntil 7.800 stillinger, i hovedsak knyttet til den telefonmaskinvare-virksomheten.

Det opplyses i en melding onsdag.

Dette gjør at selskapet vil ta nedskrivninger på rundt 7,6 milliarder dollar relatert til eiendeler knyttet til oppkjøpet av Nokia Devices og Services (NDS)-virksomheten i tillegg til restruktureringskostnader på rundt 750-850 millioner dollar.

Viseadministrerende direktør Ingjer Blekeli Spiten i Microsoft Norge forteller at det er for tidlig å si noe om hvordan dette påvirker Norge.

- I forhold til dagens annonsering om restrukturering og kostnadsbesparelser er det for tidlig å si om, eller hvordan, dette eventuelt vil påvirke oss i Norge, sier Blekeli Spiten til DN.

Microsoft-aksjen åpner svakt positivt med en stigning på 0,4 prosent til 44,49 dollar.

Les også:

Iran: Nærmer seg avklaring

Hellas-turer stuper med 30 prosent  

Se DNtv:

Master i finans og mester i Youtube
Sara (28) er den første i landet som har rundet én million abonnenter på Youtube.
02:08
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.