Nyheten om at Elop og to andre Microsoft-topper forsvinner ut av selskapet ble kjent gjennom en pressemelding onsdag.

Elop ble med over til Microsoft da selskapet mot slutten av 2013, under ledelse av daværende konsernsjef Steve Ballmer, kjøpte Nokias mobiltelefonvirksomhet for mer enn 9 milliarder dollar. Oppkjøpet var tenkt å gjøre Microsoft til en spiller å regne med i kampen om folks mobilhjerter.

I stedet har utviklingen vært negativ for Microsoft. Windowstelefonene har mistet markedsandeler og nylig fortalte selskapet at det planla ytterligere kostnadskutt innenfor smarttelefonvirksomheten. Disse kuttene vil komme på toppen av allerede planlagte kutt for tusenvis av ansatte, skriver The Wall Street Journal.

Analytiker Daniel Ives hos FBR Capital Markets mener Elops avskjed "uttrykker at Micorsoft mener Nokia og hele mobilstrategien ikke var på vei i riktig retning".

Ives forventer at Microsoft vil gjøre ytterligere nedskrivninger i mobilvirksomheten i løpet av det kommende året.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.