Etter 34 år i Microsoft forlot Steve Ballmer tidligere i år selskapet. Ifølge Forbes kan han skilte med å være verdens 33. rikeste mann med en formue på 120 milliarder kroner.

Walll Street Journal har intervjuet Ballmer om hva han planlegger å gjøre som Microsoft-pensjonist.

- Jeg går på franskkurs og spiller golf. Jeg kan litt fransk fra før, men vil lære mer. Målet er å få golfhandicappet mitt ned fra 11,9 til under ti i løpet av sommeren, sier Ballmer til wsj.com.

Ballmer er også lidenskapelig opptatt av basketball og har tidligere sagt at han gjerne kunne tenke seg å kjøpe og flytte et lag i proffligaen NBA til Seattle, hvor Microsoft har sitt hovedkvarter.

- Jeg følger svært nøye med på situasjonen i Los Angeles Clippers, men kan ikke si mer nå. Dersom jeg kjøper dem får de bli i Los Angeles. Jeg jobber jo ikke lenger så jeg trenger ikke et eget lag i Seattle, sier Ballmer.

Vil jobbe mer

58 år gamle Ballmer er ikke ferdig med arbeidslivet. I hvert fall vil han egasjere seg i nye prosjekter, slik Bill Gates har gjort.

- Jeg vet ikke hva jeg vil gjøre, men jeg vet at jeg må lære meg nye ting og skaffe meg nye ferdigheter før jeg kan satse. Jeg prøver å lære, lese og forstå. Jeg er veldig interessert i den amerikanske forvaltningen og den retningen økonomien vår er på veg. Jeg prøver å «starte meg selv på nytt», sier Ballmer.

Microsoft i medvind

I de tre månedene som har gått siden Ballmer gikk av og overlot sjefsstolen til Satya Nadella har Microsoft opplevd medvind. De har fått mer positiv omtale i mediene og fått et løft på børsen. Dette gjør Ballmer stolt.

- Forandring er ofte positivt og jeg er veldig optimistisk i forhold til Nadella. Jeg er stolt av det jeg utrettet, men er også veldig glad for at vi har en arvtaker som markedet reagerer positivt på, sier Ballmer.

Han synes ikke han burde fått mer anerkjennelse for flere av nyhetene Nadella ha offentliggjort, som faktisk ble utviklet under Ballmer.

- Dette er ikke et viktig tema, i hvert fall ikke for meg. Microsoft er som et barn for meg, og jeg er veldig glad for at det barnet får den kjærligheten det fortjener, sier Ballmer.

Les også:
HTC krymper sin siste toppmodell
Microsoft fikser kritisk feil i Windows XP  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.