– Bombingene vil gjøre situasjonen enda mer komplisert, føre til at konflikten sprer seg og fjerne mulighetene for en fredelig løsning på Jemens interne uenigheter, sier en talskvinne i det iranske utenriksdepartementet, Marzieh Afkham.

Den iranske statskanalen kaller dessuten angrepene for en «amerikanskstøttet offensiv» ettersom USA har gitt grønt lys til militæroperasjonen mot den sjiamuslimske militsen.

USA bistår Saudi-Arabia med logistisk støtte og etterretningsinformasjon, ifølge Det hvite hus. Det har ikke falt i god jord i Iran, som torsdag møter nettopp USA på utenriksministernivå i Sveits for å snakke om det iranske atomprogrammet.

Saudi-Arabia har anklaget Iran for å støtte Houthi-militsen, som de siste månedene har tatt kontroll over store deler av Jemen. Iran har avvist anklagene.

Les også: Krigen i Jemen løfter kronen mot alle de store
Oljeprisbyks etter Jemen-bombing
Luftangrep mot presidentpalass i IS-kontrollerte Tikrit
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.