Iraks president Fuad Masum har bedt Haider al-Abadi fra Dawa-partiet om å danne en ny regjering. Nå ber han folk om å samle seg i kampen mot ekstremistgruppen den Islamske Stat (IS).

Det melder nyhetsbyrået AFP i dag, skriver NRK.no

- Landet ligger nå i dine hender, skal Masum ha fortalt Abadi i en kort seremoni, ifølge AFP.

EU-landenes ambassadører skal på tirsdag ha et krisemøte om Irak. Frankrike og Italia har tatt til orde for å gi våpen og utstyr til de kurdiske sikkerhetsstyrkene, slik at de står bedre rustet til å forsvare seg mot IS. Også Storbritannia støtter hjelp til de kurdiske styrkene. Tyskland på sin side er uenige i dette.

Ifølge nyhetsbyrået Ap har USA levert sin første våpenforsyning til peshmerga-styrkene.

IS-opprørere klarte mandag morgen å ta kontrollen over Jalawla, som ligger 115 kilometer nordøst for Bagdad. Også to landsbyer i nærheten av Jalawla er nå på IS hender. Samtidig tok kurdiske soldater tilbake to byer fra IS.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.