I utgangspunktet var håpet å blåse liv i fredsprosessen i Midtøsten, men det er det ingen som lenger tror på. Statsminister i Israel, Benjamin Netanyahu har sagt at konferansen er «rigget» mot Israel.

De franske organisatorene står likevel fast ved at konferansen har noe for seg. Mer enn 70 land er representert ved utenriksministre eller andre toppledere i Paris søndag, inkludert utenriksminister Børge Brende (H). Franskmennene mener Israel og Palestina må få høre fra lederne at de fleste i verden ønsker en tostatsløsning og er lei av tiår med konflikt i regionen.

Målet er dermed å få verdenssamfunnet på banen igjen etter en periode der konflikten mellom Israel og Palestina har druknet i annen regional elendighet.

Ifølge et utkast til erklæring fra konferansen vil deltakerne be Israel og Palestina offisielt gjenta at de er for en tostatsløsning. I tillegg vil det internasjonale samfunn bekrefte at det ikke vil anerkjenne grenseendringer i Israel gjort etter 1967 uten at begge parter i konflikten godkjenner endringene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.