Figuren kalles riktignok «Farfour» av den islamistiske palestinske gruppen, men utseendet er umiskjennelig Mikke Mus. Med pipende stemme kommer han med oppfordringer til kamp mot USA og Israel på barne-TV hver fredag i den palestinske kanalen Al-Aqsa TV, en stasjon som drives av Hamas.

– Du og jeg legger grunnen for en verden ledet av islamister, sa Farfour i en nylig episode av programmet som heter «Morgendagens pionerer».

Frir til barna
– Vi skal gjenopprette det islamske fellesskapet til sin tidligere storhet og frigjøre Jerusalem, med Guds vilje, frigjøre Irak, med Guds vilje, og frigjøre alle muslimske land invadert av morderne, sa Mikke Mus-kopien videre.

Barn kan ringe inn til programmet, og mange gjør det og synger Hamas-sanger om krig mot Israel.

En israelsk organisasjon som overvåker palestinske medier, Palestinian Media Watch, sier at palestinske radio- og TV-sendinger er fulle av politisk propaganda. Den palestinske TV-stasjonen ville ikke kommentere kritikken. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.