Ifølge svenske Aftonbladet har Amazon i all hemmelighet kartlagt klimabevegelsen og peker i en lekket rapport på Greta Thunbergs «Fridays for future» som en trussel mot sin virksomhet.

– Vi er svært beæret, skriver Thunberg i en kommentar på Twitter.

Det er tidsskriftet Vice som har fått tilgang til den lekkede rapporten som privatetterforskere har utarbeidet på oppdrag fra Amazon.

Privatetterforskerne har også kartlagt fagbevegelsen og andre sosiale grupper og bevegelser for å se hvem som eventuelt kan utgjøre en trussel mot Amazons forretningsvirksomhet.

– Ærlig talt

Dokumentene fra «Amazon’s Global Security Operations Center» er datert 2019 og identifiserer også miljøorganisasjonen Greenpeace og protestbevegelsen Extinction Rebellion som mulige trusler.

– Ærlig talt Amazon, om dere mener at skolebarn som kjemper for retten til en trygg framtid utgjør en trussel mot deres forretningsvirksomhet, da bør dere alvorlig talt vurdere hva dere prioriterer, tvitrer Thunberg i en kommentar.

Amazon er verdens største selskap og anklages av enkelte for å bidra til overforbruk. Selskapet anklages også av fagbevegelsen for underbetaling og rovdrift på ansatte.

Verdens rikeste

Selskapets grunnleger Jeff Bezos, som regnes som verdens rikeste mann, har gått offentlig ut og engasjert seg sterkt i kampen mot klimaendringer.

Bezos har blant annet lovet å gjøre Amazon klimanøytrale innen 2040 og har også lovet å gi drøyt 100 milliarder kroner til kampen mot klimaendringer.

Amazons tyske pressekontor reagerer på omtalen av den lekkede rapporten fra «Amazon’s Global Security Operations Center».

– Ethvert forsøk på å gjøre en sensasjon ut av disse aktivitetene, eller insinuere at vi gjør noe uvanlig eller feil, er uansvarlig og ukorrekt, skriver de til Aftonbladet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.