Men mens bare en tredel av Oslos befolkning som helhet er negative, så er nær halvparten av de næringsdrivende det, viser studien som er gjennomført av Sweco og Norstat for Oslo kommune, ifølge Aftenposten.

Undersøkelsen er tatt opp etter at konkrete tiltak, som fjerning av parkeringsplasser og stenging av gater for gjennomkjøring, er gjennomført. Næringslivet mener fremkommeligheten for varelevering, håndverkere og kunder med bil er blitt for dårlig.

Butikker mest negative

Andelen som svarer at det er «meget attraktivt» å drive næringsvirksomhet i sentrum, har falt fra 55 prosent i fjor til 42 prosent i år.

Mens gårdeiere og serveringssteder ser lyst på fremtiden, er butikkene mest negative.

Blant Oslo-beboerne svarer rundt 18 prosent at de er «stort sett nøytrale» til konseptet og konsekvensene av bilfritt byliv, mens 25 prosent innen næringslivet svarer det samme.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

«Drømmebadet» ble et eneste stort mareritt. Ble funnet 2000 byggefeil
Entreprenøren er en av landets største, og står bak Munch-museet og verdens største trehus.
02:19
Publisert: