Det brasilianske instituttet for miljø og fornybar energi opplyser at det statlige oljeselskapet Petrobras har analysert oljesølet som har skjedd i åtte delstater. Analysene viser at utslippene skal komme fra en enkelt kilde, men at oljen ikke er produsert i Brasil.

Størrelsen på lekkasjene er foreløpig uklare, men 46 byer og flere turistmål er berørt – blant annet strendene i Jericoacoara og Praia da Pipa.

Brasilianske tv-kanaler har vist bilder av olje som ligger i havoverflaten til sjøs og langs breddene.

Undersøker årsakene

Miljøinstituttet sier de jobber med å undersøke årsakene til lekkasjene, og hvem som kan stilles til ansvar. De får hjelp fra Petrobras og brannvesenet i hovedstaden Brasilia.

– Så langt er det ikke påvist forurensning av fisk og krepsdyr, heter det i en uttalelse fra instituttet. De opplyser imidlertid at oljestølene har drept sju havskilpadder.

Folk som oppholder seg på strendene rådes til å unngå å komme i kontakt med oljen.

Ifølge instituttet er situasjonen i den mest berørte staten, Rio Grande do Norte, stabil. Etterforskerne konsentrerer seg nå om Amazonas-staten Maranhao, som ligger nær grensen til Fransk Guinea.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.